Hudföryngring i Borås

Det finns flera skönhetssalonger numera som utför olika behandlingar för hudföryngring i Borås. Framförallt de senaste fem åren har det kommit upp många olika typer av skönhetssalonger som alla erbjuder någon form av hudföryngring i Borås. Efter Covid19 har jag också sett att några av dessa tvingats slå igen eller har flyttat till annan ort, troligtvis har dom varit tvungna att stänga. Det verkar sannolikt ändå att behovet av olika typer av hudföryngringar ökar med tiden och tyvärr verkar det också gå raskt nedåt i åldrarna. Nu kanske det inte är just hudföryngring som de yngre tjejerna (mest) väljer utan de köper hellre botox och fillers, men visst finns det säkert de som gör hudföryngring i förebyggande syfte.

Olika typer av hudföryngring

Om man nu inte vill göra några kraftigare kirurgiska ingrepp för att motverka att huden åldras eller strävar efter att få bort rynkorna, så finns det andra metoder och behandlingar som många hellre väljer. Det finns till exempel starkare peels, laser (IPL), skinbooster (vanligast med restylane), botox, dermapen samt fillers som man även kan ta för att fylla ut djupa rynkor. Det som dessa behandlingar har gemensamt är att alla måste göras om efter ett tag, beroende på vilken metod som väljs och hudens förutsättningar.

Hudföryngring med trådlyft

På ett par av skönhetssalongerna i Borås kan man numera göra hudföryngring med hjälp av så kallat ”trådlyft”. Det är som ett ansiktslyft men utan kirurgiskt ingrepp, men tyvärr måste du stå ut med att det körs in långa nålar i ansiktet för att fästa trådarna. En del säger att det gör fruktansvärt ont, trots bedövning medan andra inte tycker det är så farligt. Men det är väl som behandlingar överlag, det är olika uppfattningar när det gäller smärta. Trådarna dras sedan igenom ansiktet på olika ställen och huden slätas ut. Trådarna försvinner av sig själva med tiden.