Glasögon i Göteborg

Till helgen ska jag prova ut glasögon i Göteborg! Jag brukar faktiskt åka till Göteborg när jag ska köpa nya glasögon eller gå till optikern för min årliga synundersökning. Det är en gammal grej som fortfarande lever kvar efter att jag bodde i Göteborg under en tio års period när jag var yngre. Jag har alltid gått hos samma optiker, det var likadant när jag bodde i Helsingborg, då gick jag hos samma optiker i femton år. Egentligen vet jag inte varför jag gör det men jag tror att det är en trygghet att ha samma optiker som redan har all information om mig sedan förra gången.

Prova nya glasögon

Just den här helgen ska jag prova nya glasögon och då har jag alltid med en kompis till mig, henne har jag känt sedan jag gick i högstadiet och jag vet att hon alltid säger vad hon tycker, men på ett bra sätt. Därför litar jag helt och hållet på henne när det gäller nya glasögon. Det är inte första gången hon åker med mig för att vara smakråd och för mig är hennes åsikter väldigt viktiga, oavsett vad hon tycker och säger. Efter att jag har provat nya glasögon så passar vi på att ta en god lunch och sedan shoppa loss i Göteborg, så att säga. Kommer man från Limmared så finns det alltid något att handla.

Min optiker i Göteborg

Förutom att prova ett par nya bågar till glasögonen så ska jag också träffa min optiker i Göteborg för att göra ett snabbt syntest och även kontrollera så jag inte har fått någon typ av starr som är vanligt i min ålder dessvärre. Nu har vi ingen sådan sjukdom i släkten men det går fort att kontrollera och det gör inte ont, så det är väl lika bra att få det gjort antar jag.